INGREDIENSER

• 2 kg blåmuslinger • 2 skalotteløg
• 1 gulerod
• 1 persillerod

• 1 spsk. smør
• 2 dl hvidvin
• 1 g safran
• 2 dl piskefløde • Salt og peber

PYNT

Friske krydderurter og spiselige blomster.

FREMGANGSMÅDE

Muslingerne skrubbes og skylles. Skalotteløg, gulerod og persillerod hakkes fint og sauteres i smør.

Muslingerne tilsættes, og hvidvinen hældes over. Herefter dampes muslingerne, til de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke åbner sig, skal de kasseres).

Væden hældes fra i en gryde, og safran tilsæt- tes væden. Reduceres til 2 dl. Fløden tilsættes og indkoges til ca. 3 dl. Smages til med salt og peber. Piskes kort med stavblender.

ANRETNING

Muslingerne anrettes i en stor, dyb tallerken. Suppen hældes over, og der drysses med

hakket persille.